Tijdens de herfst en winter wordt onze immuniteit op de proef gesteld. In deze periode is het heel belangrijk om onze immuniteit op verschillende niveaus te ondersteunen. Een aromatische knoflooksoep helpt ons op te warmen tijdens de koudere dagen en is goed voor onze gezondheid in deze periode. Ontdek een eenvoudig recept voor een smakelijke en gezonde knoflooksoep.
Voordelen van knoflooksoep
Knoflooksoep is een ideale keuze voor het herfst- en winterseizoen. Het verwarmt perfect en verbetert de immuniteit. Allemaal dankzij het hoofdingrediënt – knoflook, dat wordt beschouwd als een natuurlijk antibioticum. Het heeft ontstekingsremmende, antiseptische en antistollingseigenschappen. Daarnaast is knoflook goed voor de goede werking van het immuunsysteem, verzacht het keelpijn en bevordert het de slijmvorming.
Naast de vele geneeskrachtige eigenschappen, onderscheidt knoflook zich ook door zijn buitengewone smaak. De toevoeging ervan verbetert de smaak van veel gerechten en kan er ook een belangrijke rol in spelen. Dit is precies het geval met knoflooksoep, die heel eenvoudig te bereiden is.
Recept voor knoflooksoep
De aromatische knoflooksoep kan worden geserveerd met knapperig brood of croutons met kruiden. Je hebt een paar basisingrediënten nodig om het te bereiden.
Ingrediënten voor knoflooksoep:
- 2 l bouillon naar keuze;
- harde gerijpte kaas;
- 100 g smeltkaas;
- 12 teentjes knoflook;
- een eetlepel weggelaten boter;
- 2 uien;
- zout en peper;
- 3-5 laurierblaadjes;
- tijm.
Bereiding van knoflooksoep:
Fruit fijngehakte knoflook en in blokjes gesneden ui in boter op middelhoog vuur. Giet de bouillon naar keuze erbij. Voeg de smeltkaas, laurierblaadjes en de rest van de kruiden toe en laat ongeveer 10 minuten koken op middelhoog vuur. Schep de soep in kleinere kommen en garneer met geraspte gerijpte kaas.
Geniet!
Oma’s hoestsiroop. Uiensiroop bleef altijd in onze keel hangen, met deze toevoeging is het zelfs lekker
Nog geen opmerkingen