Heerlijke nootachtige honingbloemen met een vleugje kaneel – kerstsnoepjes

Heerlijke nootachtige honingbloemen met een vleugje kaneel – kerstsnoepjes

 

De kersttijd zit altijd vol geuren, smaken en tradities. Als de feestdagen naderen, gaan velen van ons aan de slag met het bakken van de traditionele kerstkoekjes die ons herinneren aan onze kindertijd. Honingnootbloesems zijn een van deze onvergetelijke hapjes die zowel de ogen als de smaakpapillen verrukken.

Ingrediënten:

  • 160 g gewone bloem
  • 80 g poedersuiker
  • 120 g boter
  • 60 g gemalen noten (bij voorkeur walnoten of hazelnoten)
  • 1 eetlepel honing
  • Een snufje kaneel

Werkwijze:

1) Meng alle droge ingrediënten in een kom.

2) Voeg boter en honing toe en vorm een glad deeg.

3) Vorm van het deeg kleine bloemen en bak ze op 180°C tot ze licht goudbruin zijn.

4) Laat de bloemen afkoelen.

Botercrème, glazuur en decoreren:

  • Je kunt botercrème volgens je favoriete recept gebruiken om de bloemen aan elkaar te plakken.
  • Doop de bloemen in pure chocolade glazuur en bestrooi ze met gekleurde rijst of andere favoriete decoraties.

Conclusie:

Honingnotenbloesems zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook heerlijk zoet met een subtiele hint van honing en kaneel. Dit snoepje is de perfecte begeleider van kerstthee of glühwein. Het bakken van deze kleine kerstjuweeltjes is ook een geweldige activiteit om te delen met familie en vrienden. We wensen je een vrolijk en heerlijk kerstfeest!

Geplaatst door Abigail

Nog geen opmerkingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *