Frambozensap is een aromatische toevoeging aan thee die werkt als een natuurlijke aspirine. Het is een van de populairste winterconserven omdat het niet alleen verrukt door zijn smaak, maar ook eigenschappen heeft die veel mensen niet kennen. Lees er meer over en je zult in de herfst-winterperiode vaker naar het sap van deze bessen grijpen.
Thee is een integraal onderdeel van koude dagen. Verrijkt met ingrediënten is het niet alleen lekker, maar heeft het ook veel positieve eigenschappen. Zo is thee met frambozensap bijvoorbeeld. Deze combinatie versterkt onder andere de immuniteit en is ook goed tegen verkoudheid.
Frambozensap is een schat aan vitaminen en mineralen. Welke eigenschappen heeft het?
Frambozensap is gemakkelijk te bereiden in flessen en potten als smakelijke toevoeging aan winterthee. Naast de smaakeigenschappen bevat het veel voedingsstoffen en sporenelementen. Het bevat onder andere vitamine C en E, evenals B-vitamines. Het is ook een schat aan micronutriënten zoals magnesium, calcium, ijzer en zink.
Organische zuren zijn ook belangrijk, die het bevat – salicylzuur, ellaginezuur, appelzuur, citroenzuur, evenals pectine. De aanwezigheid van al deze ingrediënten maakt het de moeite waard om regelmatig frambozensap te pakken in de herfst en winter, vooral omdat vers fruit dan moeilijker te vinden is.
De voedingsstoffen in het sap versterken onder andere het hart en reguleren de bloeddruk. De ijzerverbindingen in frambozensap hebben een positief effect op de immuniteit en voorkomen bloedarmoede. Interessant is dat frambozensap nuttig kan zijn bij gewichtsverlies, omdat de vrucht de vetverbranding versnelt en ook helpt bij het reinigen van het lichaam van gifstoffen.
Frambozensap tijdens een verkoudheid. Een nuttige toevoeging aan thee
Frambozensap blijkt een bondgenoot van onschatbare waarde tijdens een verkoudheid. Het bevat zowel essentiële oliën als salicylzuur. Dit laatste stimuleert de zweetklieren, wat helpt om infecties te bestrijden. Frambozensap heeft dus een tonisch, maar ook een verwarmend en antibacterieel effect.
Veel mensen noemen frambozensap “de aspirine van de natuur” omdat het een ontstekingsremmende en pijnstillende werking heeft vanwege het salicylaatgehalte. Dit gezondheidsbevorderende effect op het lichaam blijkt van onschatbare waarde in de strijd tegen infecties.
Dankzij de vele eigenschappen is frambozensap het hele jaar door de moeite waard om te drinken. Het wordt echter het meest gedronken in de herfst en winter, dankzij het verwarmende effect. Het is een uitstekende ondersteuning voor het lichaam in tijden waarin het vatbaarder is voor zwakte en verkoudheid.
Frambozensap werkt goed als een uitstekende aanvulling op thee. Voeg gewoon een paar theelepels toe aan een warme drank. Het gaat ook goed samen met andere ingrediënten zoals citroen, sinaasappel of kruidnagel. Als je het niet bij de thee doet, kan het ook goed gedronken worden met water of als toevoeging aan een cocktail.
Er wordt gezegd dat het het “onsterfelijkheidskruid” is. Bijna niemand in Slowakije heeft ervan gehoord
Nog geen opmerkingen