Verveeld door de klassieke appeltaart? Hier is een smakelijk alternatief. Deze vochtige, zachte taart smaakt heerlijk en kan zelfs een ongetrainde kok maken.
Deze taart is de moeite waard en iedereen in huis zal er dol op zijn. Hij past goed bij ochtendkoffie en familiebijeenkomsten. Hoe bereid je het? Allereerst moet je de juiste soort appels kiezen.
Wat voor appels om mee te bakken? Kies deze soorten. De taart zal er perfect uitzien
Slowakije heeft uitstekende omstandigheden voor het telen van appels. Deze vrucht kan niet alleen worden gebruikt voor het maken van appeltaart en cider. Welke variëteit is het beste om mee te bakken? Niet elke variëteit is geschikt als taartingrediënt. Voor het bakken moet je soorten kiezen die stevig en zuur zijn, maar niet te sappig, want dan worden ze zachter in de oven en komt de taart er te vochtig uit. Goede keuzes zijn ‘Topaz’, ‘Rubinola’, ‘Golden Deilicious’, ‘Gala’, ‘Fuji’.
Wat te maken in plaats van appeltaart? Deze taart kan worden gemaakt met eenvoudige ingrediënten
Om de taart te bereiden heb je nodig:
- drie grote appels,
- 350 g tarwebloem,
- 100 g walnoten,
- 200 g suiker,
- vier eieren,
- natuurlijke yoghurt,
- 120 ml koolzaadolie,
- drie theelepels vanillesuiker
- twee theelepels bakpoeder
- drie theelepels kaneel,
- een theelepel zuiveringszout,
- poedersuiker.
Begin met het wassen, schillen en in blokjes snijden van de appels. Ga dan verder met het voorbereiden van het deeg. Meng in een kom de eieren, beide suikers en voeg de plantaardige olie en natuurlijke yoghurt toe. Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en de kaneel en voeg dan onder voortdurend roeren het mengsel uit de eerste kom toe. Het beslag moet glad en homogeen zijn. Als het klaar is, voeg je de appels en gehakte noten toe. Bak de cake in een met bakpapier beklede vorm op 170 graden gedurende 45 – 50 minuten. Bestrooi met poedersuiker voor de garnering als de taart koel genoeg is.
Dit is de beste crème voor worteltaart. Het smaakt als iets uit een snoepwinkel
Nog geen opmerkingen