Kipdrumsticks in honing-knoflookmarinade met sesamolie

Kipdrumsticks in honing-knoflookmarinade met sesamolie

 

Als je op zoek bent naar een snel en lekker recept om je dieet wat op te leuken, dan zijn deze Kipdrumsticks in Honing-Knoflookmarinade de perfecte keuze! De combinatie van zoete honing, pittige knoflook en aromatische sesamolie geeft de kip een rijke en sappige smaak. Dit recept is eenvoudig te bereiden, maar levert een onverwacht heerlijk resultaat op waar het hele gezin van zal smullen. Perfect voor diner en lunch als je snel iets bijzonders wilt klaarmaken.

Bezoek ook onze Facebookgroep , waar je elke dag geweldige tips over hartig eten vindt.

Laat je inspireren door meer unieke recepten met !

Kip drumsticks in honing-knoflook marinade met sesamolie

Wat hebben we nodig:

  • 20 kipdrumsticks
  • 2 theelepels zout
  • 1 eetlepel rood gerookt paprikapoeder
  • zwarte gemalen peper – naar smaak
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 1-2 eetlepels honing
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sesamolie

Hoe te werk gaan:

1. Vlees in marinade: Doe fijngesneden kipdrumsticks in een kom en breng op smaak met zout, gerookt rood paprikapoeder, zwarte gemalen peper en geperste knoflook. Voeg vervolgens de lichte sojasaus toe aan de kom, breng op smaak met honing en voeg de olijf- en sesamolie toe – meng met je handen om alle ingrediënten te combineren, dek de kom dan af met een bord en laat 30 minuten marineren.

2. Maak een met bakpapier beklede bakplaat klaar, verdeel de gemarineerde kipdrumsticks erover en bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten op 190°C goudbruin. Bewaar de marinade voor later.

3. Haal de schaal na 30 minuten uit de oven, bestrijk de drumsticks met de overgebleven marinade en bak nog 10 minuten in de oven op 190 °C (hete oven).

4. Eenmaal gebakken, serveer ze met liefde, veel smaak en elegantie.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!


Als je dit recept lekker vond, aarzel dan niet om dit recept ook te proberen:

Geplaatst door Abigail

Nog geen opmerkingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *