Probeer deze cacaolade gevuld met jam, witte chocolade en hazelnoot

Probeer deze cacaolade gevuld met jam, witte chocolade en hazelnoot

 

Wanneer het feestseizoen aanbreekt, heeft elk huishouden zijn eigen culinaire tradities die je niet mag missen. Een van de juweeltjes van het Tsjechische kerstbakken is ongetwijfeld cacaospek. Deze kleine lekkernijen brengen een combinatie van de rijke smaak van cacao, de romigheid van reuzel en de zoete toets van marmelade die hun smaak perfect aanvult.

Ingrediënten:

Deeg:

  • 150 g reuzel
  • 170 g bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 60 g kwaliteitscacao

Supplementen:

  • Witte Chocolade
  • Marmelade (aalbessen, kersen, enz.)

Werkwijze:

1) De reuzel bereiden: Laat de reuzel buiten de koelkast loskomen tot hij zacht is.

2) Om het deeg te maken: Meng bloem, poedersuiker en cacao in een kom. Voeg de reuzel toe en maak er met je handen een glad deeg van.

3) Vorm het deeg tot een cilinder, wikkel het in huishoudfolie en laat het een nacht in de koelkast rusten.

4) Haal de volgende dag het deeg eruit en laat het een beetje loskomen.

5) Vorm er balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6) Maak inkepingen in de ballen, idealiter met behulp van het omgekeerde uiteinde van een deegroller.

7) Bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

8) Eenmaal afgekoeld, top af met jam of witte chocolade en bewaar op een koele plaats.

Aanbevelingen en tips:

Cacaosoesjes zijn perfect om van tevoren te maken. Omdat je ze minstens een week van tevoren kunt maken, zal het deeg de smaken van de jam goed absorberen en zullen de lardons heerlijk zacht en smaakvol zijn.

Probeer ook eens:

Conclusie:

Cocoa Puffs zijn een heerlijke toevoeging aan de kersttafel, en hun traditionele smaak zal zeker de harten van jou en je geliefden verwarmen. Fijne feestdagen en goede smaak gewenst ons team!

Geplaatst door Abigail

Nog geen opmerkingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *