Bouillon is een gerecht dat niet alleen gewaardeerd wordt om zijn heerlijke smaak, maar ook om zijn vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Door er een paar ingrediënten aan toe te voegen, kunnen we deze soep nog beter maken voor ons lichaam en ervoor zorgen dat we de herfst en winter zonder infecties doorkomen. Bekijk wat je aan de bouillon kunt toevoegen om jezelf te beschermen tegen verkoudheid.

Bouillon verschijnt heel vaak op onze tafels. Maar in de herfst en winter is het de moeite waard om het nog vaker te koken door er bepaalde ingrediënten aan toe te voegen die de gezondheidsvoordelen versterken. Door de soep op deze manier te bereiden, warm je niet alleen op tijdens koude dagen, maar verhoog je ook je immuniteit. Ontdek wat je aan de bouillon kunt toevoegen om een verkoudheid te voorkomen of de duur ervan te verkorten.

De methode van onze grootmoeders – wat voeg je toe aan de bouillon?

Een van de methoden die onze grootmoeders kenden is om kippendooier aan de bouillon toe te voegen. Dit maakt de soep geweldig voor ons lichaam en sterkt ons voor het herfst- en winterseizoen. De dooier bevat vitamine E, K en D, evenals B-vitamines. Daarnaast is het rijk aan kalium, calcium, ijzer, fosfor, natrium, magnesium en zink. Het is daarom een zeer waardevol ingrediënt om ons gezond te houden tijdens de besmettelijke periode.

Maar om de consumptie van zo’n bouillon effectief te laten zijn, moeten we niet vergeten om geen eigeel aan de soep toe te voegen tijdens het koken. Doe dit pas wanneer je de soep in de borden giet. Meng het eigeel met een paar eetlepels bouillon, giet het dan in de pan en roer.

Verwarmt en versterkt de immuniteit – voeg een beetje toe aan kokende soep

Een ander goed idee is om een klein stukje verse gember aan de bouillon toe te voegen. Schil het, snijd ongeveer een stuk van 3 cm van de wortel af en voeg het toe aan de kokende bouillon. Dit is een goede manier om verkoudheid te voorkomen omdat gember veel vitamines bevat, waaronder vitamine C, E, A en K. Daarnaast is het een waardevolle bron van essentiële oliën en harsen met antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende en slijmoplossende eigenschappen,

Gember is ook geweldig als je al verkouden bent, omdat het slijm verdunt, hoesten verzacht en een koortswerende en pijnstillende werking heeft. Daarnaast is het ideaal voor koudere dagen omdat het de fenolische verbindingen gingerol, zinferon en shogaol bevat, die het proces van thermogenese, verantwoordelijk voor de productie van warmte, activeren. De bouillon is dus zowel gezond als verwarmend.

Griekse bouillon – waarom is het zo gezond?

Ook het proberen waard is een recept uit Griekenland, waar een citroenbouillon wordt gemaakt die bekend staat als avgolemono. Het kan helpen je immuunsysteem te versterken en verkoudheid te bestrijden. Voeg gewoon 1 theelepel vers citroensap toe aan de bouillon.

Het sap moet direct in het bord worden gegoten en niet in de kokende soep, want dan zou het zijn waardevolle eigenschappen verliezen. De effectiviteit is te danken aan het feit dat citroen veel waardevolle voedingsstoffen bevat, waaronder vitamine A, C, B, kalium, magnesium, natrium, ijzer en mangaan.

Beste soep tegen verkoudheid. Het is zo lekker dat je de bouillon vergeet