Een houten snijplank is een uiterst praktisch keukengerei dat zeker de moeite waard is om schoon te houden. Het blijkt dat twee ingrediënten genoeg zijn, die we waarschijnlijk allemaal in onze keuken hebben. Ontdek wat dat precies zijn!
Hoe maak ik mijn snijplank schoon? Twee ingrediënten zijn genoeg
De snijplank is een integraal onderdeel van elke keuken. In de meeste gevallen is hij onmisbaar als je comfortabel groenten, fruit of vlees wilt snijden. Door het intensieve gebruik wordt dit accessoire echter blootgesteld aan verschillende soorten vuil. Daarom is het de moeite waard om een methode te kennen die helpt om het schoon te houden.
Magdalena Małysa, auteur van de Instagrampagina ‘bionicop_magdam’, deelde haar slimme methode. De methode in kwestie is gebaseerd op het gebruik van twee ingrediënten die ieder van ons waarschijnlijk wel in de keuken heeft staan. Dit zijn gewoon keukenzout en azijn.
Hoe kunnen ze worden gebruikt om een houten snijplankschoon te maken ?
Allereerst giet je kokend water over de plank. Pas op dat je je niet verbrandt. De volgende stap is om zout op de plank te gieten. Wrijf het helemaal in. Als je je handen snijdt, is het een goed idee om handschoenen te dragen. Nadat je de plank met zout hebt ingewreven, giet je er azijn overheen en spoel je hem grondig af onder warm stromend water.
Kan de snijplank in de vaatwasser?
Veel mensen vragen zich misschien af of een snijplank in de vaatwasser gereinigd kan worden. Het blijkt dat dit in de meeste gevallen geen goed idee is. Door een houten plank lang te laten weken in water en schoonmaakmiddelen kan deze veel sneller slijten. Het is daarom aan te raden om de planken met de hand af te wassen.
Dit is niet het geval met plastic snijplanken. De meeste van deze accessoires zijn vaatwasmachinebestendig, hoewel het raadzaam is om vooraf de informatie van de fabrikant op de verpakking te controleren.
Nog geen opmerkingen