Giet in het mengsel voor de gehaktkoteletten. Ze zijn 100 keer lekkerder dan normaal

Giet in het mengsel voor de gehaktkoteletten. Ze zijn 100 keer lekkerder dan normaal

Gehaktballetjes behoren tot de klassiekers van de Poolse keuken. Iedereen kent de smaak ervan, dus dit is een goed moment om het traditionele recept een beetje aan te passen. Door een enkele specerij toe te voegen zullen ze nog lekkerder smaken. Probeer dit recept en je zult je koteletten altijd op deze manier maken.

Gehakt koteletten perfect voor het avondeten

Een traditioneel Pools diner bestaat meestal uit een kotelet, aardappelen en een salade om het gerecht af te maken. Gehaktkoteletten en varkenskoteletten zijn het populairst. De koteletten, met hun knapperige korst en zachte binnenkant, hebben iedereen voor zich gewonnen.

Maar niet iedereen weet dat ze nog lekkerder kunnen smaken. De traditionele samenstelling van karbonades moet worden verrijkt met een verrassende smaakmaker. Ontdek in de volgende tekst wat je moet toevoegen en hoe je karbonades bereidt.

Karbonades met deze toevoeging

In het meest bekende recept voor karbonades staat dat het vlees gekruid moet worden met peper en zout. Meestal was dit voldoende, maar soms is het de moeite waard om dingen te verbeteren. In dit geval wordt de smaak van de karbonades verrijkt met marjolein. De kruiden zullen ze ook een heerlijk aroma geven, en de familie zal dit minimale verschil zeker opmerken en de smaak waarderen. Hieronder vind je een lijst met benodigde producten en hun exacte verhoudingen.

Ingrediënten:

  • 500 g gehakt
  • ½ kaiserbroodje
  • 1 prei
  • paneermeel
  • 1 el yoghurt
  • 1 ei
  • 1 el fijngehakte verse marjolein
  • olie
  • peper
  • zout

Recept voor perfect gehakt

Begin met het voorbereiden van de koteletten door de prei grondig te wassen en fijn te snijden. Week vervolgens het kaiserbroodje in water en knijp het uit. Doe het vlees in een kom en voeg de yoghurt, gehakte prei en marjolein, het ei en het kaiserbroodje toe.

Breng de ingrediënten ook op smaak met peper en zout en meng tot een gladde pasta. Vorm er koteletten van en wentel ze door het paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan. Leg de koteletten in de olie en bak ze aan beide kanten bruin. Serveer klaar voor de lunch met je favoriete bijgerechten.

Geplaatst door Abigail

Nog geen opmerkingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *