We associëren inmaakseizoen meestal met de zomer, maar de waarheid is dat we het hele jaar door kunnen inmaken. Vandaag hebben we een recept voor een smakelijke en zeer gezonde augurk die op zijn best is in de herfst. Weinig mensen maken het en het is beter dan komkommers en kool.

Slowaken zijn dol op komkommers en in ons land worden komkommers en kool in grote hoeveelheden ingemaakt. Soms zijn er ook ingemaakte courgettes, ingemaakte tomaten of, in het seizoen, radijsjes. Weinig mensen hebben echter ooit gehoord van ingemaakte bloemkool en het is tijd om daar meteen verandering in te brengen. Ingemaakte bloemkool smaakt beter dan komkommers en is, in tegenstelling tot komkommers, altijd goddelijk knapperig. Het recept voor gepekelde bloemkool is triviaal en zal niemand in de problemen brengen, en als de witte roosjes klaar zijn, eet ze dan met verve om je darmen, en dus je immuunsysteem, te versterken voor de winter.

Plukken voor een medaille. Neem de bloemkool en dompel hem in de pekel.

Naast de 2 kroppen bloemkool heb je nodig:

  • 3 liter water en drie eetlepels steenzout,
  • een paar takjes dille met de bloem (een voor elke container),
  • een paar teentjes knoflook (2 voor elk potje),
  • mierikswortel (2 kleine stukjes voor elk potje),
  • laurierblaadjes (2 voor elke pot),
  • piment (3 – 4 voor elke pot),
  • eventueel een beetje sap van zuurkool of komkommers.
@liveeatlearnAflevering 4 van de Week van de Azijn | Hier lees je hoe je snel ingemaakte bloemkool maakt! #pickling #cauliflowerrecipes #quickpickles

Kerstkinderen – Brullen

Gepekelde bloemkool – hoe maak je het?

  1. Kook de potten en veeg ze droog. Ze moeten bijna steriel zijn, dan zal het inmaken zeker perfect gaan.
  2. Bereid de pekel. Los het zout op in het water en breng het aan de kook. Laat de pekel dan afkoelen. Het hoeft niet koud te zijn – kamertemperatuur is ideaal.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en maak goed schoon. Je kunt de bloemkoolbladeren gebruiken om je groentebouillon aan te vullen – het is niet de moeite waard om ze weg te gooien.
  4. Doe knoflook, mierikswortel, piment en laurierblaadjes op de bodem van elke pot. Schik vervolgens de bloemkoolroosjes vrij strak, giet al het water erover en leg er een opgerold takje dille op.
  5. Sluit de potten goed af en bewaar ze op een donkere en koele plek. Na een week zijn ze klaar om te eten.

Als je geen dillebloesems kunt vinden, kun je een gewoon bosje inmaakdille gebruiken, dat je in elke winkel kunt krijgen. Je kunt ook dillezaadjes gebruiken, die een zeer interessante en unieke smaak toevoegen.

Rode kool is nog nooit zo lekker geweest. Je kunt maar beter meer potten maken, want ze zijn zo op…