De klonterige textuur maakt sommige mensen huiverig om het in hun menu op te nemen. De eigenschappen van kwark maken het echter de moeite waard om het een kans te geven. Temeer omdat het elke keer anders kan smaken en geschikt is voor zowel zoete snacks als hartige gerechten. Wat zijn de voordelen van het eten van kwark en hoe kun je er echt lekkere specialiteiten mee maken?
Is kwark gezond?
Het antwoord op deze vraag is ja.
- Het is een zeer goede bron van eiwitten, waar niet alleen vegetariërs rekening mee moeten houden.
- Het is onmisbaar voor mensen die een dieet volgen en een actieve levensstijl leiden.
- Het helpt bij de opbouw van spiermassa, dus het is de moeite waard om energie aan te vullen die verloren is gegaan in de sportschool of tijdens een andere training.
- Een stevige portie eiwitten in kwark houdt je lang vol. Door kwark als ontbijt of avondeten te eten, kom je niet in de verleiding om ongezonde, calorierijke snacks te eten.
Cottage cheese helpt het lichaam te voorzien van selenium, een ingrediënt dat essentieel is voor een gezonde schildklier. Ook kalium, dat de bloeddrukregulatie en hartfunctie ondersteunt, valt op in de samenstelling.
Wie heeft het meeste baat bij kwark?
We hebben het al gehad over mensen die op hun figuur letten of afvallen. Mensen die sporten – inclusief recreatieve sporten – zullen kwark waarderen. Het is een geweldige aanvulling op de koelkast van drukbezette mensen. Recepten met kwark zijn niet beperkt tot het eten van het product rechtstreeks uit de pot. Je kunt er gemakkelijk veel gevarieerdere gerechten mee op tafel toveren.
Er moet rekening mee worden gehouden dat het gebruik ervan het gebruik van zout kan beperken. Het is zelf vrij rijk aan dit ingrediënt, dus het extra reiken naar het zoutvaatje zal onnodig blijken. Je kunt hier maar beter op letten als je kwark permanent in je dieet opneemt.
Waar kun je kwark het beste mee combineren? Het is een perfect duo met tonijn
Sommige mensen voegen deze spread toe aan salade, anderen doen het op brood. De manier waarop het wordt geserveerd hangt helemaal af van je voorkeur. Met een spread met kwark en tonijn als hoofdingrediënt kun je de calorierijke mayonaise uit je maaltijd weglaten en toch de heerlijke smaak behouden.
Ingrediënten:
- 200 g kwark
- 1 blikje tonijn in water
- 4 eieren
- 2 ingemaakte komkommers
- 4 eetlepels mosterd
- een handvol bieslook
- peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze dan in kleine blokjes.
- Laat de tonijn uitlekken en doe in een diepe kom.
- Voeg het ei en de gehakte komkommer toe aan de vis.
- Voeg cottage cheese, mosterd en peper toe. Meng grondig.
- Was de bieslook en dep hem droog op een papieren handdoek. Hak het fijn en garneer het gerecht ermee.
Pannenkoeken met kwark
Liefhebbers van zoete ontbijtjes moeten nu opletten. Dit recept voor cheesecake pannenkoeken zal je ochtenden aangenamer maken, maar het past ook goed bij de afternoon tea. Elke foodie zal tevreden zijn. Vooral iemand die geen zin heeft om lange uren in de keuken door te brengen.
Hebben we nodig:
- 200 g kwark
- 2 eieren
- ½ kopje tarwebloem
- 1-2 eetlepels suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje kaneel
- chocoladestukjes (optioneel)
- 2 el olie om te bakken
Bereidingswijze:
- Doe de kwark in een kom, voeg de eieren toe en meng.
- Voeg een snufje kaneel, suiker en bakpoeder toe. Meng opnieuw.
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer tot een gladde massa.
- Verhit de olie in een koekenpan en vorm dan met een lepel kleine pannenkoekjes. Bak ze aan beide kanten – ze moeten bruin zijn.
Roerei met cottage cheese zo luchtig als een soesje
Het loont altijd om eieren in de koelkast te bewaren. Als je de smaak van je traditionele gerechten een beetje wilt veranderen, gebruik dan dit recept voor luchtig roerei met cottage cheese. De verandering is misschien klein, maar je smaakpapillen zullen enthousiast zijn.
Ingrediënten:
- 200-250 g kwark
- 4 eieren
- 1 lente-ui
- platte theelepel Provençaalse peper
- zout en peper naar smaak
- twee eetlepels boter om te bakken
Bereidingswijze:
- Verwijder de wei uit de wrongel.
- Meng het in een kom met de eieren en de kruiden.
- Giet het resulterende mengsel vervolgens in de hete boter in de pan.
- Wanneer het mengsel begint te stremmen, voeg je de fijngesneden lente-uitjes toe.
Eet elke dag een pakje van je favoriete kwark. Je zult meer vrijheid in je kleding voelen
Nog geen opmerkingen