Houd je citroenboom deze winter in leven en stimuleer je oogst met dit belangrijke gebaar

Houd je citroenboom deze winter in leven en stimuleer je oogst met dit belangrijke gebaar

Als je je citroenboom deze winter in leven wilt houden, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om hem een oppepper te geven. Zo krijg je vitamine C in de lente.

De citroenboom is lang een redder geweest voor zeelieden om scheurbuik te voorkomen. Tegenwoordig is het een genot in de keuken. Het kweken in potten is een trend aan het worden en voegt een exotisch tintje toe aan onze huizen en balkons. De geur roept zonnige klimaten en de zoetheid van het leven op.

De citroenboom: van het oude Azië tot de trendy terrassen van vandaag

De citroenboom heeft een lange geschiedenis. Hijkomt oorspronkelijk uit Azië en werd voor het eerst aangeplant in India en China. De bewoners van Noord-Afrika introduceerden hem vervolgens in de Middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied. Vandaag heeft hij zich goed aangepast aan zonnige streken en blijft zijn imago verbonden met zuidelijke landschappen. Bovendien is het een ideale potplant voor stedelingen, zelfs voor flatbewoners.

Zijn vermogen om te bloeien en geurige citrusvruchten te produceren is een grote aantrekkingskracht voor tuinliefhebbers. Bovendien worden citroenen gewaardeerd om hun gezondheidsvoordelen: ze zijn rijk aan vitamine C en een welkome aanvulling op gezonde recepten. Maar met de komst van het koude seizoen, als je een citroenboom kweekt, zal deze zeer specifieke zorg nodig hebben, zoals de Marmiton website uitlegt.

Geef je citroenboom deze winter een opkikker: hier zijn de essentiële overlevingstips

Bescherm je citroenboom wanneer de winter zijn intrede doet. Citroenbomen houden van warmte en zijn bang voor kou. Als het vaak vriest, haal hem dan naar binnen voordat het begint. Zet hem op een lichte maar koele plek, ideaal tussen 5 en 10°C. Een onverwarmde serre of een kamer die zelden wordt gebruikt, is perfect. Met de terugkeer van lage temperaturen gaat de citroenboom in rust.

Geef dus minder water om zijn ritme te respecteren. Controleer de grond met je vingers voordat je water geeft. Als hij nog vochtig is, wacht dan. Als hij droog is, geef dan licht water. Als je de grond op het juiste vochtniveau houdt, voorkom je schimmelziekten en bereid je de boom voor op een goede voorjaarsoogst. Snoei hem vooral niet: laat hem met rust tot de zon tevoorschijn komt.

Geplaatst door Abigail

Nog geen opmerkingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *