Geen dijen, geen vleugels. Met dit vlees maak je de beste en gezondste bouillon.

Geen dijen, geen vleugels. Met dit vlees maak je de beste en gezondste bouillon.

Wat is het beste vlees voor bouillon? De meeste mensen maken het met benen of vleugels met rundvlees aan het bot. Ik kies echter voor een recept dat garant staat voor een fabelachtig goedkope bouillon met uitzonderlijke gezondheidsvoordelen. Heb je al geraden welk product dat is?

Bouillon van kippenpoten

Kippenpoten – geen dijen, maar de kippen’voeten’ zelf – zijn gemakkelijk te vinden op de markt en vaak ook in winkels. Sommige mensen vragen zich af waarom dit product überhaupt te koop is, anderen speculeren dat het misschien om hondenvoer gaat.

Kippenpoten zijn echter te vinden in sommige bouillonpotten bij ons thuis. In het Oosten worden ze gegeten als gebakken of geroosterde lekkernij. Het is echter goed om ze gewoon aan de bouillon toe te voegen vanwege hun bijzondere eigenschappen.

Kippenpoten zijn gezond

Kippenpoten bevatten bijna geen vlees. Ze zitten in een vette huid en hebben een buitengewone collageenbelasting. Als we ze koken en combineren met rundvlees met bot, krijgen we een collageensoep die ontstekingen in de gewrichten verzacht, huidregeneratie versnelt en ook het aan elkaar breien van botten na breuken.

Collageen is een uiterst belangrijk ingrediënt in onze voeding en zo’n soep is de moeite waard om vaak te eten. Zorg er wel voor dat de kraaienpootjes van een betrouwbare bron komen en dat ze goed schoongemaakt zijn.

Ingrediënten

  • 1 portie kippenbouillon
  • 400 g rundvlees voor de bouillon
  • 400 g kippenpoten
  • 5-6 wortelen
  • 2 peterselie
  • 1 wit deel van prei
  • ¼ selderij
  • Laurierblaadjes en piment
  • Zout, peperkorrels
  • Bouillon met extra collageen

Spoel het vlees goed af en doe het in een pan. Schil de wortelgroenten en snijd ze in kleinere stukken. Giet water over alle ingrediënten in de pan. Voeg ongeveer 3-4 laurierblaadjes en 8-10 pimentzaadjes toe.

Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Verwijder het schuim en laat afgedekt ongeveer 3-4 uur sudderen. Vul indien nodig overtollig water bij. Eet de kippenpoten niet op.

Geplaatst door Abigail

Nog geen opmerkingen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *